Entreprenører skal også finde tid til refleksion!

Hvad er udfordringen – og hvor er du?

Entrepreneurs har fart på vækstrejsen, men uanset hvilken rejse, man planlægger, er det afgørende ikke bare at pejle sig ind på målet, men også at kende sit udgangspunkt godt og grundigt. Ellers er det meget svært at bestemme retningen.

Tykke bøger er skrevet om dette emne men her er en rejseguide for alle, der bevæger sig ud i komplekse processer, som involverer nye strategier, nye fokusområder eller ny ledelse. Den er en opfordring til at stoppe op og reflektere over en række forhold, inden man kaster sig ud i processen.

Helt nøjagtig er der 6 forskellige og meget afgørende teser, som kan være med til at afgøre om processen i sidste ende bliver en succes og om målet nås – vel vidende at selve målet også kan forandre sig under­vejs.

Guiden er ikke stor og tung, men det vil vægten af indholdet og de resultater det afføder forhåbentlig kompensere for.

Vi lever i en verden, hvor afstande bliver mindre, informationerne kommer i et stadigt hurtigere tempo, udfordringerne vokser, og eksisterende spilleregler erstattes af nye. Hvis man ikke er konstant skarp i en verden, hvor alt går hurtigere, så bliver man hægtet af, før man ved af det.

Tænk blot på Nokia eller Kodak Eastman. Hvad gik der galt for de sel­skaber? Hvorfor forsvandt alt imellem hænderne på dem? Der er utvivlsomt mange forklaringer. Men én af dem er med 100 % sikker­hed, at de ikke var ”alert”.

At de ikke læste tidens tegn og kiggede indad – farten skulle jo holdes. Stillede de svære spørgsmål, og på baggrund af svarene tog de afgørende valg – hvor hårde de end måtte være, og hvor meget de end måtte kræve af forandrings- og risikovillighed.

I en stadig hurtigere verden skal man være meget bevidst om, hvem man er og hvor man skal hen. Er man ”sulten” nok til at gå efter målet med alt hvad det potentielt kan koste? Har man modet? Kender man udfordringerne præcist nok, og har virksom­heden i det hele taget dét, der skal til for at stå som vinderen mens konkurren­terne forsvinder i bakspej­let?

Derfor dette lille værktøj – 6 teser, der har til formål at få dig til at reflektere over dig selv, din virksomhed og dens primære udfordrin­ger, så indsigten og reaktionerne på denne indsigt ikke kommer for sent.

#1: Den mest sultne vinder

#2: Ingen overlever uden synlig værdi

#3: Dit netværk definerer fremtiden

#4: Vælg dine kernemarkeder med omhu

#5: Kend ressourcerne og udnyt dem

#6: Forstå teknologiens muligheder

Alene processen med at forholde sig til de 6 teser er en udfor­dring, man kan blive klogere af. Og at udkrystallisere de 6 vigtig­ste refleksioner er i sig selv en værdifuld proces.

Forhåbentlig kan ’bogen’ være med til at inspirere vækstvirksomheder og deres grundlæggere/investorer til at skabe morgendagens vinde­rvirksomhed.

Down load hele guiden og bliv klædt på til at møde fremtidens udfordringer:

http://files.cargocollective.com/146163/Mantra-bog-2016g-kopi.pdf

Carsten Borring, medlem af den nationale EY Entrepreneur Of The Year jury.
Associate Vice President og chef for Listings & Capital Markets, NASDAQ


Kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s