Vækst-Danmark i pæn fremgang

23314134446_4340b44337_k

 

Vi skal tilbage til årene lige før finanskrisen for at finde et større antal vækstvirksomheder i Danmark, der møder kravene til konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. For tredje år i træk er der fremgang. Efter 28 % vækst i 2015 og 21 % vækst i 2016 er det nu mere beskedent 7,4 %.

EY har gennemført EOY-konkurrencen i 21 år i Danmark, og det samlede antal vækstvirksomheder kan være en ganske god vækstindikator for udviklingen generelt. I alt møder 1.361 virksomheder de skrappe vækstkrav – bl.a. 15 % vækst i omsætning eller bruttoavance og over 20 ansatte – der giver adgang til konkurrencen mod 1.260 sidste år. Der er en positiv stemning i dansk erhvervsliv lige nu, så det er måske ikke overraskende, at vi ser, at flere har høje vækstrater. Under 10 % fremgang kan ligefrem lyde lidt beskedent, når vi i de forrige år har været over 20 %.

 

Her er Danmarks vækstvirksomheder – Syd er årets højdespringer

  • I Syd- og Sønderjylland stiger antallet af vækstvirksomheder med 18 % til i alt 219 virksomheder. Det er den højeste stigning blandt regionerne i år, og der er store udsving her. Med 5 % stod Syd- og Sønderjylland for den laveste stigning sidste år efter stor fremgang året før
  • Midtjylland overhaler endnu ikke København. Der har været tæt løb, men Midtjylland er blot 1 % flere i år og nu 294 virksomheder mod Københavns 4,1 % fremgang til 303 virksomheder
  • Sjælland (inkl. Nordsjælland) er også en af højdespringerne med en fremgang på 17,3 % til 244 virksomheder
  • Sidste års vækstdynamo Nordjylland holder takten med 8,4 % fremgang til i alt 193 virksomheder
  • Fyn er status quo, og sidste års pæne udvikling på 31 % bliver ikke sat til, da Fyn uændret har i alt 108 virksomheder i år

 

De bedste vækstskabere

Hvert år kårer EY Entrepreneur Of The Year Danmarks bedste vækstskaber. Formålet er at hylde de mennesker, der driver succesfulde virksomheder, skaber job og udvikling – og vi vil inspirere andre til at tænke i samme retning. De kvalificerede virksomheder er forskellige i geografi, branche, størrelse mv., men de er alle kendetegnet ved, at de skiller sig positivt ud og kan holde et forspring i deres marked.

EOY logo_k

Netop nu har vi afslutte flere hundrede interviews med vækstvirksomheder landet over, hvor vi hører om den passion, der driver iværksætterne frem. Fra den 31. oktober og frem til den 9. november 2017 hylder vi de regionale vindere, hvorefter alle vindere mødes til landskåringen den 30. november i Forum, København. Følg med i aktiviteterne i EY Entrepreneur Of The Year, det kan måske give inspiration til at håndtere din næste vækstudfordring.

Af Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør i EY Entrepreneur Of The Year

 

 

 


Kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s