Digitaliser eller drej nøglen om!

14H05519_RF

Så brutalt kan det siges i nogle brancher. Digitalisering styrker din forretning på flere plan og er med til at sikre din virksomheds plads i et omskifteligt marked, hvor disruption og digitale startups hurtigt kan vende op og ned på det hele. Uden en strategi for den digitale indsats, risikerer din virksomhed at blive overhalet indenom. Der er al mulig grund til at tænke stort, men det giver god mening at starte i det små. Hvordan kommer du i gang med at omsætte digitalisering fra tanke til handling?

Den digitale bølge er for længst slået ind over Danmark, og vi har rigtig mange virksomheder, der har redet med på bølgen, og som i dag står stærkere af den grund. Nye virksomheder bliver i dag født digitale, hvilket giver dem en stor konkurrencemæssig fordel. Simpelthen fordi det digitale ligger så indlejret i forretningsstrategien, at den digitale strategi ikke kan stå for sig selv. Sådan burde etablerede virksomheder også tænke og arbejde med digitalisering.

Digitalisering er ikke blot at investere store summer i nye IT-systemer til administrative funktioner. Den digitale indsats skal primært styrke og optimere driften. Effektivisering og automatisering af forskellige processer øger produktiviteten og styrker din virksomheds konkurrenceevne, men det kræver, at du indretter din organisation efter det, og at du har de rette kompetencer til at føre strategien ud.

Ikke bare en spare øvelse
Ikke engang i vores tidsalder ville Rom kunne blive bygget på én dag. På samme måde tager digitalisering tid – og arbejdet slutter i øvrigt aldrig, fordi udviklingen fortsat tager fart. Netop derfor kan mulighederne ved digitalisering også virke uoverskuelige for især små og mellemstore virksomheder, men det hjælper ikke at vente på, at den perfekte løsning dukker op. Det handler om at komme i gang og at tage det i etaper, så organisationen kan følge med.

Det er samtidig vigtigt, at digitaliseringen ikke kun sker med fokus på besparelser, hvor automatiserede processer og mere eller mindre selvkørende robotter erstatter alle dine medarbejdere. Optimeringen af din forretning består blandt andet af at frigøre ressourcer, men de ressourcer skal investeres i videreudvikling og kompetenceudvikling. Det er her den virkelige styrkelse af forretningen sker.

I Jyske Bank har vi investeret målrettet i at kunne levere digitaliserede finansielle løsninger. Og i samarbejde med vores kunder har vi været omkring mange af de udfordringer og muligheder, der er knyttet til digitalisering. Så sætter du digitalisering på dagsorden, har du en bank, der vil arbejde aktivt for at sikre dig og din virksomhed det bedste grundlag til at realisere jeres potentiale.

Af Rune Møller, Forretningsdirektør, Jyske Bank

 

 

 

 


Kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s