Bliv en del af fremtiden

Browsing a Virtual World in Virtual Reality Glasses

Denne overgangstid, hvor vi er på vej ud af én type økonomi og over i en ny, vil kræve noget af dig: Du skal investere tid, energi, penge og opgradere dine kompetencer.

Den fjerde industrielle revolution, som vi er midt i, repræsenterer den forandring og det skifte, vi står over for, og den forventes at præge de næste 30 år. Men hvad betyder det helt konkret for dig og mig, vores liv og vores jobs?

Fremtidens arbejde og arbejdsmarked er et af de hotteste emner lige nu, og der er utrolig mange modstridende informationer fra forskellige eksperter om, hvilke teknologier der vinder frem, og hvordan de vil ændre vores måde at gå på arbejde og leve vores liv på – og dertil ikke mindst hvem der har det talent, vi får mest brug for de næste år. Jeg har faktisk endnu ikke mødt en eneste virksomhed, som kan svare på, hvem de skal ansætte ti år fra nu.

Politikere ved heller ikke, hvilke jobs der forgår, og hvilke der består.

Næsten 5% af alle jobs er i dag fuldstændig automatiserede og mange flere millioner bliver delvist automatiserede de næste ti år. Engang tog det en hel formiddag bare at gå et ærinde i banken, posthuset, handle ind, og at aflevere biblioteksbøger. I dag nyder vi godt af, at mange af de processer er blevet automatiseret eller i hvert fald digitaliseret. Uanset hvilket job du sidder i dag, vil du blive påvirket. Ingen erhverv går fri. Og den markedsplads du er på bliver udfordret af højkvalificeret arbejdskraft, der ikke engang behøver sætte deres fod i Danmark for at udkonkurrere dig. Fremtidens arbejdsmarked er med andre ord grænseløst.

Fremtidens jobs kræver heller ikke nødvendigvis en formel uddannelse, men det vil kræve en mental indsats og noget af din opsparing at forblive en del af det.

Barrieren for at træde ind i den ”nye økonomi” er ikke nødvendigvis høj eller dyr, men du må vide, hvor du skal gå ind og hvordan. Og tro mig, hvad der tog dig hertil, er ikke hvad der vil tage dig videre. Fremtiden vender fuldstændig op og ned på, hvem der er en såkaldt ekspert på et område eller ej.

Du kan derfor i dag sagtens møde en 19-årig, der allerede har mange års erfaring. Hvor meget kan du selv påvirke din markedsværdi langt ind i fremtiden?

Og kan du stole på, at det du lærer i skolen eller på jobbet fremtidssikrer dig? Hvem har ansvaret for din udvikling og afvikling? Er du måske allerede under afvikling? Hvis du ikke ændrer eller udvikler dig, er der en temmelig god chance for, at du stagnerer eller går baglæns.

Man in apartment wearing VR glasses exploring house

Automatisering af jobs rejser forståeligt nok mange nye spørgsmål. Men hvad gør vi egentlig med vores formelle og uformelle uddannelser på et tidspunkt, hvor maskiner bliver smartere og smartere. Er der overhovedet grund til at gå i skole? Flere af verdens største innovatører inden for teknologi har ingen længere formel uddannelse herunder Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey og andre.

Her i USA har Apples topchef Tim Cook anbefalet politikerne at se på det nuværende pensum i skolerne. For ganske enkelt at sikre at de unge ikke uddannes til arbejdsløshed, men til en fremtid. Vi har virkelig brug for en revolution i uddannelsessystemet, og brug for at tænke over hvad det gode liv er, og hvad vil det sige at ”have et rigtigt job”!

Der er fire faktorer, der kommer til at bestemme fremtidens arbejdsmarked:

1. Påvirkningen af kunstig intelligens
2. Omfanget af automatisering
3. Om der er arbejde nok til alle
4. Hvilke jobs vi kan skabe og leve af

Hvis du ikke selv kan dygtiggøre dig, skal du have adgang til nogen, der har de kompetencer, du skal bruge. Vi skal som samfund være højt kvalificeret, vi skal være kreative og i stand til at arbejde sammen med maskiner. Du skal indstille dig på livslang læring. Der er ingen målstreg. Du skal nok heller ikke regne med at være fastansat i fremtiden. Funktionærrollen forsvinder.
I år 2040 er stort set ingen længere fastansatte, som vi kender det i dag.

Du skal forberede dig på at skulle ud og ”gøre dine hoser grønne” og gøre dig fortjent til næste “løncheck”. Du skal lære at lave personlig branding, markedsføring, sætte en pris, lukke en aftale og sende en faktura – samtidig med at du holder dig skarp og klar.
Du skal holde dig up to date med, hvad markederne efterspørger, så du ikke bliver overflødiggjort i fremtiden, og dit job vil være globalt og ikke længere lokalt.

Der faktisk kun to typer mennesker 1) Dem der går ned af modstand, og 2) dem der bliver stærkere af modstand. Fremtidens ypperste talent er ikke blot ham eller hende, der arbejder meget, men ham eller hende, der får de rigtige ting gjort, og kan vende modgang til medgang, og som har adgang til viden, energi og inspiration. Du bliver ikke overflødig i fremtiden, fordi du gør de forkerte ting. Du bliver “afsat” for det, du ikke gør.

Soulaima Gourani, jurymedlem i EY Entrepreneur Of The Year, virksomhedsrådgiver, samfundsdebattør og bogaktuel med ”Design Din Fremtid”   


Kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s